Surse judiciare au declarat duminică pentru BIHOREANUL că Iuliu Chiş, şoferul de 37 de ani care a provocat teribilul accident petrecut sâmbătă seară la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, avea o alcoolemie în sânge de peste 1 la mie, deci peste limita legală, şi a fost cercetat penal pentru consum de droguri, fiind cunoscut în mediul interlop pe "numele de scenă" Paprika. Poliţia i-a deschis un dosar penal şi în acest caz.

"Fiind şi el rănit, sâmbătă seară a fost transportat direct la Spitalul Judeţean, unde i s-au prelevat probe de sânge, iar rezultatul analizelor a arătat că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de peste 1 la mie. Chiş Iuliu Alexandru a mai fost cercetat într-un dosar cu trafic de droguri, ca şi consumator", a declarat sursa citată.

Sâmbătă seară, Iuliu Chiş se afla la volanul unui Mercedes de lux S 320 CDI (cu numărul BH-13-PRK), care gonea, după cum povestesc martorii, cu circa 150-160 km pe oră de pe strada Barcăului, când a izbit în plin un Tico (BH-87-AAJ) care se deplasa dinspre cartierul Ioşia Est spre Ioşia Nord pe strada Meşteşugarilor.

În maşina mică erau trei fete, gemenele Adriana Paula şi Anca Mariana Jurcan, de 24 de ani, şi verişoara lor, Mihaela Jurcan, de 25 de ani. Tico-ul a fost proiectat dincolo de intersecţie, la 50-60 de metri de locul impactului, iar când s-a oprit, cele trei pasagere erau inerte, desfigurate şi pline de sânge.

În timp ce medicii le acordau primul ajutor victimelor, prietenii şoferului au trecut la ameninţări, spunându-le martorilor să tacă "dracului din gură". "N-ai treabă, fraiere, vrei să pleci împachetat de-aici? Vrei să pleci împachetat?", a încercat să-l intimideze unul pe un tânăr.

Adriana Jurcan a decedat pe loc, iar geamăna ei, Anca, se află în stare foarte gravă, în comă, fiind ţinută în viaţă doar de aparate, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. Tânăra are traumatism cranio cerebral sever şi hemoragie intracraniană, iar medicii sunt rezervaţi în ce priveşte şansele ei de supravieţuire.

Verişoara celor două, Mihaela Jurcan, este şi ea internată, dar rănile nu îi pun, deocamdată, viaţa în pericol. Şoferului Mercedesului a scăpat cu cele mai puţine răni.

Din păcate, intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului e cunoscută ca fiind un loc frecvent pentru producerea unor asemenea evenimente. În ultimii 4 ani, au avut loc aici 5 accidente, toate grave, majoritatea soldate cu decese. Într-unul dintre ele a fost implicată chiar şi o ambulanţă, iar pacienta a murit.

Ultimul accident mortal în zonă s-a petrecut pe 13 aprilie, când şoferul orădean Andrei Florian Vid, de 23 de ani, aflat la volanul unui Renault înmatriculat în Bucureşti, nu a respectat semnificaţia indicatorului "Oprire" de pe Barcăului, neacordând prioritate de trecere şi lovind în plin o maşină condusă regulamentar de un bărbat de 57 de ani, care a murit pe loc. Vid avea o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.