Poliția Bihor a anunțat, duminică seară, că l-a reținut pe bărbatul care a condus unul dintre autoturismele implicate în accidentul rutier cu fugă, din Pasajul Magheru. Este vorba de șoferul care era la volanul mașinii marca Porsche Carrera și care a fost de negăsit sâmbătă seară.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani s-a predat Poliției, sursele BIHOREANULUI arătând că este vorba de Dorin Luca, fiul familiei care deține școala de șoferi AutoDorina din Oradea. 

„Duminică, 2 octombrie a.c., în jurul orei 13.50, la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor s-a prezentat un bărbat de 31 de ani, din Oradea, bănuit că ar fi condus autoturismul implicat în accidentul rutier produs în seara de 1 octombrie a.c., pe strada Parcul Traian din Oradea și că ar fi părăsit locul producerii accidentului fără încuviințarea Poliției”, a anunțat Poliția Bihor.

Consumase cocaină

Bărbatul a fugit de la locul accidentului pentru că nu era „curat”. Surse judiciare au declarat pentru BIHOREANUL că orădeanul era sub influența cocainei, când a provocat accidentul. 

De altfel, și Poliția Bihor a anunțat că, testat pentru substanțe ilegale, a ieșit pozitiv. „În urma testării acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ, însă în urma analizei toxicologice, efectuată la Serviciul de Medicină Legală Bihor, care a ieșit pozitivă la un drog de mare risc, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv”, a transmis comisarul șef Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Drept urmare, Luca a fost reținut pentru 24 de ore, în arestul Poliției Bihor, și i s-au prelevat probe biologice, pentru stabilirii alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv. 

Luni, bărbatul va fi prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, „în vederea dispunerii de măsuri legale”, a precizat Fărcuța.

Impact frontal

Teribilul accident provocat de Dorin Luca a avut loc sâmbătă seară, în pasajul Magheru, când Porsche-ul condus cu viteză de acesta a lovit frontal, pe contrasens, un Ford care circula regulamentar.

Când polițiștii au ajuns la locul accidentului, au găsit doar doi bărbați care au coborât din Porsche, amândoi beți. 

În urma accidentului, patru persoane au ajuns la spital, însă doar una a rămas internată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!