Şoferul surprins în noaptea de duminică spre luni în timp ce târa un câine legat de maşină este un orădean în vârstă de 49 ani, care acum s-a ales cu dosar penal.

"Suspectul a fost depistat la ora 23.30 pe Calea Aradului din Oradea de poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea. A fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 49 ani, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

BIHOREANUL a aflat că șoferul se numește Gabriel Onaca. El a şi fost audiat, în  cursul nopții, de poliţişti, şi, potrivit surselor BIHOREANULUI, ar fi declarat că a lovit animalul pe şoseaua de centură, a tras pe dreapta, însă, între timp, câinele a mai fost izbit şi de un TIR.

"A spus că ar fi vrut să ducă animalul, să fie identificat şi să-i găsească stăpânul, dar n-a vrut să-şi murdărească maşina. Aşa că l-a legat după maşină", a explicat sursa citată.

Bărbatul a fost dat pe mâna poliţiştilor de unul dintre şoferii care se aflau duminică seară în trafic.

"Om nebun! Trage un câine după el pe toată Centura. A fost oprit în Calea Aradului, de 3 echipaje, după ce s-a sunat la 112", a scris o cititoare BIHOREANULUI.

Într-o filmare transmisă de către un alt cititor se vede cum şoferul unui Subaru Forester cu numere roşii are legat după el cu sfoară un câine care nu mişcă.

"Susţinea că l-a lovit pe centură şi că s-a gândit să-l ducă la Poliţie, aşa tras după maşină, să-i citească Poliţia cip-ul să găsească propietarul, pentru a plăti pagubele", a transmis cititorul.