La fel ca alţi membri ai comunităţilor neoprotestante din România implicaţi în politică (precum PSD-istul Titus Corlăţean ori PNL-istul Ben Oni Ardelean) şi în mass-media (Mihai Gâdea, de la Antena 3), în deja celebrul caz Bodnariu se implică şi deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş.

Membră a comunităţii baptiste, mamă şi bunică, având şi nepoţi născuţi şi care trăiesc în străinătate, Cherecheş a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost invitată şi va participa la protestul programat la Oradea în Piaţa Unirii, pe data de 23 ianuarie, pentru sprijinirea acestei familii.

Aşa cum deja se ştie, românul Marius Bodnariu, căsătorit cu o norvegiană şi stabilit în ţara nordică, a acuzat serviciul de Protecţia Copilului de acolo, Barnevernet, că i-a "răpit" cei cinci copii, după ce o profesoară ar fi sesizat că i-a îndoctrinat religios, dar şi violentat fizic.

"Cele două fetiţe au fost luate direct de la şcoală în urma denunţului unei profesoare, a doua zi i-au fost luaţi de acasă şi cei doi băieţei, tatăl a fost reţinut de Poliţie şi dus la audieri, apoi le-a fost luat şi bebeluşul de 3 luni", a rezumat povestea deputatul Cherecheş.

Aceasta acuză faptul că, deşi justiţia încă nu a pronunţat nicio hotărâre judecătorească prin care să se confirme acuzele aduse familiei Bodnariu, autorităţile norvegiene deja au declanşat o procedură de adopţie internaţională, neluând în calcul darea copiilor în familia extinsă (adică rudelor, fie din Norvegia, fie din România), copiii ajungând deja în trei familii diferite, iar mama având dreptul să alăpteze bebeluşul de 3 luni doar de două ori pe săptămână, când îl poate vedea timp de câte două ore.

"Este inadmisibil să faci aşa ceva, e o cruzime fără margini!", spune Cherecheş, adăugând că o comisie parlamentară se va deplasa în Norvegia pentru a se informa la faţa locului cu privire la respectarea drepturilor familiei Bodnariu şi că regretă că nu poate face parte din această comisie, dar şi că i-a scris preşedintelui României, cerând să se implice în acest caz.

Pe de altă parte, deputatul nu a comentat anunţul cultului penticostal din Norvegia, din care face parte şi familia Bodnariu, care a precizat în mod public că în această ţară membrii săi nu sunt persecutaţi din motive religioase.

Cherecheş a admis, pe de altă parte, că părinţii celor cinci copii au recunoscut "că da, i-au mai urecheat şi le-au mai tras o palmă", dar acest lucru nu justifică reacţia autorităţilor norvegiene. Ea a spus că se implică în acest caz deoarece este mamă şi bunică, având o fiică stabilită în străinătate care, la rându-i, are copii, şi nu îşi poate imagina cum ar reacţiona "dacă m-ar suna să-mi spună că i-au fost luaţi copiii".