Patronul unei cafenele din municipiul Marghita s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au prins vânzând la fir ţigări rulate din tutun de contrabandă, dar şi tutun la pachet. 

Într-o informare transmisă luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, se arată că descoperirea a fost făcută în timpul unei operaţiuni desfăşurate duminică, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor şi colegii lor din Marghita, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a contrabandei cu produse accizabile.

Administratorul localului, un bărbat în vârstă de 51 ani din Marghita, a fost găsit cu 16,43 kilograme de tutun pentru fumat, ambalat în 41 de pungi, precum şi 180 de ţigarete, confecţionate artizanal, pe care le vindea clienţilor.

Un fir de ţigară rulat din tutun de contrabandă era vândut de patronul barului cu 50 bani. 

Întreaga cantitate de tutun și țigaretele confecționate artizanal au fost ridicate de poliţişti.

Bărbatul este cercetat acum pentru comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg de tutun de fumat.

Cauza se află în ancheta Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita. Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la aproximativ 10.000 de lei.

În cadrul acțiunii derulate duminică, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor şi colegii lor din Marghita au fost legitimate 65 de persoane, au fost verificate 47 de autovehicule și au fost efectuate controale la 4 societăți comerciale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 cu amenzi în valoare totală de 17.000 de lei, pentru lipsa caselor de marcat și alte 4 au fost aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu amenzi în valoare totală de 1.600 de lei. Totodată, a fost dispusă confiscarea a 575,5 lei, bani nefiscalizați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!