Când doi se bat, al treilea plătește oalele sparte. Războiul declanșat la începutul lunii iulie între societatea de transport local OTL și Primăria Sânmartin, pentru cele 4,7 milioane lei pe care transportatorul le are de încasat de la administrația locală pentru serviciile prestate, face victime colaterale în rândul călătorilor.

Consiliul Local Sânmartin se pregătește să scumpească tarifele de transport public, pentru a putea aduna bani din care să plătească datoria către OTL, iar Primăria comunei a pus săptămâna trecută în dezbatere publică tarifele majorate.

Astfel, prețul unui abonament combinat pe rutele din Oradea și Sânmartin ar putea crește cu 15%, de la 130 la 150 lei, un bilet Oradea - Băile Felix ar urma să se scumpească cu 25%, de la 4 la 5 lei, iar costul unui abonament intracomunal s-ar majora cu 40%, de la 50 la 70 lei.

Noile tarife ar urma să fie majorate începând din toamnă. Până atunci, pentru a diminua numărul călătorilor evazioniști, care fac ca încasările lunare pe rutele OTL din Sânmartin să fie de numai 100.000 lei, la doar o treime din cât ar trebui, primarul Cristian Laza a dat o dispoziție pentru organizarea de supracontroale, peste cele ale firmei de transport.

Călătorii frauduloși vor fi puși la plată, ca să se obișnuiască să își cumpere bilete. Pentru început la actualul preț, după care mai scumpe...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!