Prefectul Claudiu Pop e dispus la un "duel" despre realizările personale cu senatorul liberal Cristian Bodea, care i-a cerut să demisioneze sau, dacă acest lucru nu se va întâmpla, să fie demis de Guvernul Cioloş, pe motiv că nu este nici "tehnocrat" sau "apolitic" – ba din contră, de vreme ce a condus PSD Oradea, este "pesedist notoriu" – nici competent, deoarece nu a fost capabil să asigure reabilitarea celui mai important proiect din Bihor care depindea de Guvern, şi anume reabilitarea DN 76 Oradea-Deva.

Contactat de BIHOREANUL şi solicitat să spună dacă va da curs cererii senatorului liberal, prefectul a arătat că nu este dispus să demisioneze şi, în replică, i-a amintit lui Bodea că îi este "dator" cu o demisie încă din 2014, când l-a acuzat că ar fi pus presiune pe primari înaintea alegerilor prezidenţiale.

"Domnul Bodea mai este dator cu o demisie din 2014, când la o întrunire desfăşurată în Beiuş a spus că am ameninţat primari să voteze într-un anume fel. Nici atunci n-a produs probe", a declarat Pop, referitor la acuza senatorului liberal potrivit căreia, de fapt, prefectul "şi-a numit tot felul de oameni la conducerea secţiilor de votare".

Pop a afirmat, de asemenea, că nu agreează ingerinţa parlamentarului în chestiunile privind administraţia judeţului, menirea deputaţilor şi senatorilor nefiind aceasta, ci "să facă legi": "Cred că România ar fi mult mai câştigată dacă fiecare şi-ar face treaba acolo unde este, parlamentarii să facă legi, iar de administraţie să se ocupe cine se pricepe".

În ce priveşte acuza că ar fi incompetent - deoarece nu a asigurat din 2012 până în prezent corecta derulare a contractului dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi firmele angajate să reabiliteze DN 76 şi că "abia în 2015 l-a adus pe şeful CNADNR să vadă ce se întâmplă", iar apoi reabilitarea pe fonduri UE a fost transformată în reciclare a asfaltului existent din fondurile Companiei, astfel că acum "doar se pune preşul pe gunoi" - prefectul a afirmat că, aşa cum a promis, se va ţine de cuvânt atât în privinţa tronsonului de drum între Oradea şi Beiuş, cât şi a celorlalte două proiecte a căror finalizare şi-a asumat-o până la finele anului în curs. "Eu mi-am asumat trei proiecte – podul de la Metro, podul Densuşianu şi drumul Oradea-Beiuş. Unul e deja finalizat (n.r. – reabilitarea podului Densuşianu), iar celelalte două vor fi gata înainte de finalul anului", a amintit Claudiu Pop.

"Sunt dispus oricând să vorbesc cu domnul Bodea despre proiecte, să ne spună ce proiecte de legi a avut dumnealui în folosul bihorenilor de când este senator. Putem discuta oricând despre proiecte, dar declaraţiile politice nu mă interesează, pentru că astea nu duc nicăieri şi nu aduc nimic bihorenilor", a încheiat prefectul.

Citiţi pe această temă şi articolul Senatorul PNL Cristian Bodea cere demisia sau demiterea de către Guvern a "prefectului roşu" Claudiu Pop