Doar 25,5% dintre români cred că în țara lor lucrurile se îndreaptă în direcția bună, în timp ce 70,1% consideră că, din contră, România merge într-o direcție greșită, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP pentru agenția de știri News.ro. Nu au răspuns la această întrebare 4,3% dintre cei chestionați. 

Totuși, procentul celor care cred în direcția bună pe care o are țara a crescut față de 2022, când acesta era de 20,8%.

„Cred, în proporţii mai mari decât media, că ţara merge într-o direcţie bună votanţii Alianţei PSD-PNL, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu venituri mari şi foarte mari şi angajaţii la stat”, arată rezultatele sondajului, publicate marți de News.ro. 

De asemenea, peste o treime dintre români spun că viaţa lor este mai bună decât în urmă cu cinci ani, în timp ce mai mult de 60% spun că viaţa lor este mai grea decât în urmă cu cinci ani, arată rezultatele chestionarului. „Cred, în proporţii mai mari decât media, că viaţa este mai bună în prezent, decât în urmă cu 5 ani, votanţii Alianţei PSD-PNL, persoanele cu vârsta de 18-44 de ani, persoanele cu educaţie superioară, cele cu venituri mari şi foarte mari”, arată specialiștii. 

Totodată, 44,4% dintre români consideră că peste 5 ani viaţa lor va fi mai bună. „Cred în proporţii mai mari decât media că viaţa va fi mai bună peste 5 ani decât în prezent votanţii AUR, tinerii de 18-29 de ani, persoanele cu educaţie superioară, gulerele albe şi cele cu venituri mari şi foarte mari”, mai arată sondajul. 

Datele sondajului au fost culese în perioada 22 - 29 februarie, prin interviuri telefonice realizate cu 1.100 de persoane, eșantionul ales fiind reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!