Vineri, de ziua sa de naştere, senatorul PSD Ioan Mang a anunţat, într-o conferinţă de presă, că sondajele comandate de partidul său şi de liberali pentru a decide viitorii candidaţi ai USL Bihor în alegerile locale de anul viitor au fost încheiate. Rezultatele nu le-a făcut, însă, publice, motivând că "în perioada următoare" liderii PSD şi PNL Bihor "vor fi chemaţi la discuţii" de către copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

La aniversare

"Putem spune cu satisfacţie doar că în sondajul comandat de PSD, USL are în Bihor 50% din opţiunile de vot ale cetăţenilor, ceea ce este un lucru foarte bun (...) şi dorim să confirmăm acest lucru la alegerile locale de anul viitor", a spus Mang.

Senatorul social-democrat a adăugat că "în ce priveşte raportul dintre PNL şi PSD, vă pot spune că este sensibil egal", după care a divulgat, totuşi, rezultatul consemnat în Oradea. "Mai mult, vă pot spune că în Oradea PSD a devenit a doua formaţiune politică (n.r. - după PNL), iar primarul Ilie Bolojan poate fi felicitat, pentru că va câştiga un al doilea mandat din primul tur", a spus Mang.

Întrebat dacă pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, unde el se confruntă în sondajul USL cu omologul liberal, "poate fi felicitat Cornel Popa sau Ioan Mang", şeful PSD Bihor a răspuns laconic că "amândoi", sugerând că este la egalitate cu potenţialul candidat al PNL.

Popa, de două ori peste Mang

La o oră după conferinţa de presă a PSD, Mang a fost, însă, infirmat parţial de liberali. La solicitarea jurnaliştilor, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a explicat motivul pentru care nu poate, deocamdată, să facă public rezultatul sondajului. "Este o decizie a Biroului Politic Central, şi probabil că decizia de a anunţa rezultatele va fi luată la următoarea reuniune a BPC, pe 20 sau 22 iulie", a spus Popa.

De asemenea, întrebat dacă într-adevăr ar fi la egalitate cu Mang în sondaj, Cornel Popa a răspuns, cu tâlc, la fel de lapidar: "Probabil vom avea doi copreşedinţi la Consiliul Judeţean...".

Ceea ce n-a putut spune liderul PNL a "scăpat", totuşi, deputatul Lucia Varga, care a dezminţit informaţia cum că şeful său de partid ar fi "doar" la egalitate cu Mang, care este parlamentar abia din 2008. "Sondajele din Bihor sunt clar favorabile PNL. Domnul Cornel Popa are dublu faţă de domnul Ioan Mang", a spus Lucia Varga.

Amintim că, potrivit surselor din cele două partide membre ale USL, senatorul Ioan Mang îşi doreşte candidatura la şefia CJ Bihor chiar dacă şansele sale de a fi ales sunt inferioare celor pe care le are Cornel Popa, mizând pe o decizie în acest sens care să fie luată la Bucureşti, prin negocieri între Victor Ponta şi Crin Antonescu. În viziunea PSD, de vreme ce liberalul Bolojan poate câştiga Primăria Oradea fără probleme, Mang ar "merita" să candideze la Consiliul Judeţean, pentru a se da satisfacţie social-democraţilor.