La Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea pare că se face curăţenie de primăvară. După ce inginerul silvic Adrian Tunduc, fost şef ALDE Oradea şi candidat la Consiliul Local, mai cunoscut pentru ambiţiile politice decât pentru reuşitele academice, a ajuns cercetat luna trecută pentru chiul, de către o comisie de disciplină a Universităţii, pe urme îi calcă un coleg din Departamentul de Silvicultură.

Şeful de lucrări Laviniu Ioan Nuţu Burescu este cercetat disciplinar pentru că nu şi-a prezentat rezultatele academice din anul trecut, adică articole, proiecte sau invenţii, aşa cum sunt obligaţi toţi universitarii, refuzând totodată şi să fie evaluat de directorul de departament. În plus, la fiecare şedinţă, Burescu face scandal şi refuză să semneze orice proces verbal, motive pentru care riscă o sancţiune disciplinară.

Bihorel nu crede că Universitatea ar suferi dacă s-ar lipsi de el cu totul. Sorbonel din 2003, de când avea 23 de ani, Burescu nu pare vreo somitate în domeniu, dovadă fiind CV-ul lui foarte subţire, care îl deconspiră că s-a chinuit 10 ani să-şi termine doctoratul (în condiţiile în care azi legea prevede că aceste studii trebuie încheiate în 3 ani) şi nici articole ştiinţifice nu s-a înghesuit să semneze prea des. Poate de-aia şi fuge atât de tare de evaluare...