Oradea e plină de câini vagabonzi. Situaţia ni se trage de la cavalerii cauzelor pierdute, iubitorii de animale, plante şi gheţari, care au dat drumul câinilor din adăposturi înainte de preluarea lor de către Primărie. Prin asta au împuşcat doi iepuri. Patrupedele au fost salvate de "pericolul eutanasierii" şi, în plus, aşa se vede cel mai bine că fără activitatea organizaţiei SOS Dogs e dezastru.

Mă mir însă că marii iubitori de câini n-au observat că SOS Dogs iubeşte şi plantele. Astfel nu se explică de ce bălăriile din adăposturi au ajuns până la cer. Probabil s-or fi gândit că, atunci când banii sponsorului englez nu ajung la firmă, câinii pot fi trecuţi pe iarbă, ca olandezii. Prin urmare, n-ar fi exclus ca blondele decoltate până la glezne care au făcut circ la Primărie să fi slobozit pe străzi o generaţie nouă de maidanezi, din aceia care în loc de digestie au ca bază de funcţionare fotosinteza.

Iubitorii de câini şi-au dat măsura adevăratei valori atunci când au trebuit să înfieze bietele animale. Doar vreo 7 oameni s-au învrednicit la aşa ceva. De la restul de-abia strângi 2-3 lei cu care respectivii îşi pot lua un kil de sare, să facă gargară prin ziarele care mai au timp să-i asculte.

Aştept un gest din partea şefului ADS. Acesta poate rosti acum răspicat: "Lăsaţi câinii să vină la mine!". Pentru că mai bine le este acestora în adăposturi şi hrăniţi decât pe străzi şi hăituiţi.