Circulaţia pe şoseaua de centură nu va mai fi întreruptă de sensuri giratorii. Primăria a primit vineri avizul de principiu pentru construirea a două pasaje rutiere supraterane la ieşirile din oraş, peste drumurile naţionale DN 79 Oradea-Arad şi DN 76 Oradea-Deva, unde în prezent sunt amenajate sensuri giratorii.

"Cele două pasaje sunt necesare pentru fluidizarea circulaţiei pe şoseaua de centură. După finalizarea lor, şoseaua va traversa intersecţia pe sus, iar giraţiile vor prelua traficul dinspre Arad şi Deva", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Gheorghe Carp.

Costurile unui astfel de pasaj sunt estimate la 1,5-2 milioane euro şi vor fi suportate din fondurile Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). În pregătirea investiţiei, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Cluj şi-a dat avizul de principiu, iar documentaţia urmează să fie trimisă CNADNR în vederea avizării. Odată avizul obţinut se va trece la elaborarea proiectului tehnic de execuţie a lucrărilor şi licitarea acestora.

Ambele pasaje rutiere vor trebui să aibă o rampă de 6 grade şi o înălţime de minim 6 metri pentru a nu îngreuna traficul auto pe şoseaua de centură, dar şi pe drumul naţional peste care trece. Odată documentaţiile finalizate, în funcţie de fondurile existente, lucrările ar putea începe undeva în cursul anului viitor.