Numărul şi amploarea ambuteiajelor de care se plâng locuitorii comunei Sîntandrei ar trebui să se reducă. Drumul Judeţean DJ 797 Oradea – Sântandrei a fost lărgit cu o bandă de circulaţie, în vederea eliminării ambuteiajelor care au loc la ore de vârf în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Ogorului cu Calea Sântandreiului.

Dimineaţa, când locuitorii din comună merg la muncă sau îşi duc copiii la şcoală în Oradea, coada de maşini se întindea pe o distanţă de circa trei kilometri.

"Având în vedere că mulţi orădeni s-au mutat în zona Sântandrei, am preluat acest drum de la Consiliul Judeţean pentru a putea executa aceste lucrări, cu scopul de a fluidiza traficul prin crearea unei benzi suplimentare. Sper ca în urma acestor lucrări circulaţia să devină mai fluentă şi timpul de aşteptare a celor care tranzitează zona să fie mai scurt", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Conform unui comunicat al municipalităţii, carosabilul a fost lărgit cu 3,2 metri pe o lungime de 400 metri, astfel că pe sensul de mers către Oradea există acum două benzi de circulaţie.

Realizarea acestei noi benzi a presupus săpături, aşternerea unui strat de balast şi a altuia de piatră spartă, iar la final a două straturi de asfalt.

Lucrările, în valoare de circa 262.000 lei, au fost executate de firma Drumuri Bihor.