Judecătoria Oradea s-a pronunţat, miercuri, în procesul de divorţ al soţilor Edith şi Laszlo Tokes, desfăcând căsătoria celor doi din culpă comună şi stabilind că Tokes Edith îşi va relua numele avut anterior căsătoriei, cel de Joo.

Kovacs Zsolt, avocatul lui Tokes Edith, a refuzat să comenteze sentinţa Judecătoriei. "Deocamdată nu comentez. Voi discuta cu clienta mea şi vom vedea ce demersuri vom face în continuare", a declarat avocatul.

Divorţul a fost cerut de soţia europarlamentarului Laszlo Tokes pe 23 martie anul trecut, din vina exclusivă a europarlamentarului, pe care îl acuza de infidelitate.

În cererea de divorţ, Tokes Edith susţinea, printre altele, că acesta ar fi avut "nenumărate aventuri, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie indiscret" şi că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost "terorizată şi traumatizată psihic" de soţul său, care avea obiceiuri "absurde", între care şi acela de a comunica în scris cu familia.

Din luna septembrie anul trecut, la cererea părţilor, procesul a devenit secret. Totodată, la solicitarea judecătorului avocaţii celor doi soţi s-au pus de acord să păstreze confidenţialitatea probelor care vor fi prezentate în cadrul dezbaterilor.