Doi agenți de frontieră din Borş au fost ridicaţi, marţi, de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bihor, direct din ghereta din Punctul de Frontieră, într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care vizează fapte de corupţie.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cei doi subofiţeri sunt anchetaţi pentru că au pretins şi primit bani de la mai multe persoane care s-au întors din Germania înainte de Sărbătorile Pascale, atestând, în schimbul sumelor, că aceştia sunt şoferi de TIR şi, în acest fel, să nu intre în carantină, ci doar în izolare la domiciliu.

Conform ordonanţelor militare, conducătorii autovehiculelor de transport marfă nu intră în carantină, ci în izolare, după ce se întorc din curse.

Potrivit aceloraşi surse, "taxa" percepută de poliţiştii de frontieră din Borș era de 50 euro/persoană.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Ciprian Şuta, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că cei doi poliţişti au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Bihor, unde în prezent sunt audiaţi de un procuror.

"Vom reveni cu informaţii detaliate în momentul în care acestea vor fi disponibile", a declarat Şuta.

UPDATE: Au fost reținuți

Cei doi poliţişti de frontieră ridicaţi de ofiţerii Serviciului judeţean Bihor al DGA se numesc Matei Munteanu şi Viorel Chiş, la finalul audierilor ei fiind reținuți pentru 24 de ore. Potrivit apărătorilor celor doi, primul este acuzat de luare de mită, zădărnicirea combaterii bolilor respectiv fals informatic. În cazul lui Chiş, acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic.

Citiți detalii în articolul Cei doi poliţişti de frontieră ridicaţi din vama Borş au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ce spun avocaţii

Foto: Szilagyi Lorand, Video: Digi24