Procurorii DNA au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a lui Alin Bobiţan, fostul şef de cabinet al lui Petru Filip, şi a colegului său, Răzvan Ioniţă, cei doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Bihor, pentru luare de mită.

Cei doi au fost arestaţi pe 21 noiembrie, după ce, cu o zi mai devreme, au fost prinşi în flagrant de DNA cu 1000 euro primiţi de la administratorul unei firme de transport.

Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan au fost denunţaţi chiar de patronul firmei de transport de la care ceruseră banii. Cei doi l-au contactat pe 18 noiembrie ca să îl anunţe că urmează să efectueze verificări la societate, solicitându-i o sumă de bani în schimbul unui control mai blând.

Pe 20 noiembrie, după ce au luat cei 1.000 euro, inspectorii de trafic au fost ridicaţi şi reţinuţi de procurori iar o zi mai târziu prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, unde au fost arestaţi, măsură păstrată până în prezent.

Procesul celor doi va începe la Tribunalul Bihor.

Citiţi amănunte despre caz în articolul: Arestat pentru şpagă, Alin Bobiţan, fostul şef de cabinet al lui Petru Filip, şi-a recunoscut fapta