Un bărbat de 44 ani din comuna Toboliu a fost arestat, marţi, pentru 30 de zile, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea.

Solicitarea a venit din partea procurorilor Parchetului Oradea care, împreună cu poliţiştii Biroului de Ordine Publică din Poliţia Oradea, îl cercetează pe individ pentru tâlhărie calificată.

Bărbatul, Adrian Bojani, a fost reţinut cu o zi mai devreme după ce a fost prins cotrobăind într-o locuinţă chiar de proprietarul imobilului.

"Acesta a intrat într-un imobil din Oradea şi a sustras, dintr-un portmoneu găsit într-o cameră, 227 lei şi 60 euro. Surprins în locuinţă de proprietar, un tânăr de 22 de ani, suspectul l-ar fi lovit pentru a-şi asigura scăparea, însă a fost oprit şi imobilizat de către partea vătămată împreună cu alţi martori până la sosirea poliţiştilor", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomiusarul Alina Dinu.

Tot marţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare preventivă pentru un orădean de 23 ani căutat de două săptămâni de poliţişti după ce, în seara zilei de 30 iulie, împreună cu un adolescent de 15 ani, a atacat o persoană cu handicap în scara unui bloc, pentru a-i fura telefonul mobil.

"Poliţiştii orădeni au recuperat integral prejudiciul şi, în urma cercetărilor, i-au identificat pe ambii suspecţi, tânărul de 23 ani fiind arestat pentru 30 de zile", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.