Un tânăr de 28 ani din comuna bihoreană Mădăras, suspectat de comiterea a cinci spargeri de locuinţe, a fost arestat, joi seară, de un complet al Judecătoriei Salonta pe o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţia de furt calificat.

Din cercetările poliţiştilor municipiului Salonta a reieşit că, în perioada 1 octombrie - 19 decembrie 2010, Gheorghe Târb a comis cinci spargeri de locuinţe pe raza localităţilor Salonta, Cefa, Tulca şi Mădăras, de unde a sustras bijuterii şi bani, provocând un prejudiciu de 9.800 lei.

Joi, Târb a fost prins şi reţinut de poliţişti şi prezentat în aceeaşi zi pentru audieri în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, iar pe urmă în faţa judecătorilor din localitate, cu propunere de arestare preventivă.

"Solicitarea a fost admisă de magistraţii Judecătoriei Salonta, care au dispus arestarea suspectului pentru o perioadă de 29 de zile", a mai spus Alina Dinu.

În timpul cercetărilor şi a percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţiştii salontani, o parte din prejudiciul cauzat de Târb a fost recuperat.

Bărbatul este recidivist, fiind eliberat anul trecut din Penitenciarul Oradea, unde a fost încarcerat tot pentru furturi.