Un tânăr de 22 ani din comuna Oşorhei a fost arestat, marţi, la Judecătoria Oradea, măsura fiind dispusă la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care îl cercetează pentru furt calificat.

Răzvan Tăut-Mleşniţă e acuzat că, în perioada februarie – mai 2016, ar fi furat bunuri şi valută din patru imobile orădene, provocând un prejudiciu total de aproximativ 52.000 lei.

Potrivit unui comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, tânărul ar fi comis prima spargere în noaptea de 24 spre 25 februarie, când a pătruns în incinta unei firme orădene de unde a plecat cu două laptop-uri, un aparat foto și piese din cupru, bunuri estimate la 10.099 lei.

Ulterior, în noaptea de 22 spre 23 martie, tânărul ar fi furat dintr-o locuinţă un laptop și un monitor cu unitatea centrală, în valoare totală de 16.600 lei, iar pe 22 mai, a intrat în locuința unui orădean și ar fi sustras 3.000 lire sterline, aparatură electrică și electronică, îmbrăcăminte și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 22.000 lei.

Ultima „lovitură”, Răzvan Tăut-Mleşniţă  a dat-o în dimineaţa zilei de 10 mai, când a intrat în curtea unei case, iar apoi a pătruns în locuință pe ușa lăsată neîncuiată, de unde a luat 3.150 lei, două telefoane mobile și obiecte de îmbrăcăminte, bunuri estimate la valoarea de 3.800 lei.

„Luni, 13 iunie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reţinerea tânărului pentru  24 de ore, iar o zi mai târziu l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă”, se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor.

Magistraţii Judecătoriei Oradea au emis pe numele lui Tăut-Mleşniţă un mandat de arestare pentru 30 de zile, respingând solicitările făcute de acesta de a fi plasat sub control judiciar ori arest domiciliar. Măsura nu este, însă, definitivă, existând posibilitatea ca tânărul să o conteste la Tribunalul Bihor.