Un orădean în vârstă de 61 ani a fost arestat preventiv, vinerea trecută, după ce, cu o zi mai devreme, a fost prins în flagrant cotrobăind într-o maşină parcată pe bulevardul Dacia din Oradea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost prins joi seara, în jurul orei 20.00, iar în buzunarele lui poliţiştii au găsit şi alte bunuri, furate dintr-o altă maşină, pe care o spărsese în aceeași seară, pe strada Corneliu Coposu.

„De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada august - septembrie, ar mai fi sustras bunuri din alte patru autoturisme parcate pe raza municipiului Oradea, provocând un prejudiciu de aproximativ 1.200 lei”, se arată în informarea poliţiştilor.

Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Nicolae Stoica, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de furt calificat în formă continuată, iar vineri a fost prezentat la Judecătoria Oradea, unde a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Stoica este recidivist, având numeroase condamnări pentru furturi, ultima chiar în primăvara acestui an când - în penitenciar fiind, tot pentru acelaşi gen de fapte - a mai încasat o pedeapsă de 9 luni de detenţie. Nu a stat însă mult, fiind eliberat condiţionat pe 1 august.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii activități infracționale a lui Stoica și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.