Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, printr-un comunicat, arestarea unui tânăr de 23 ani din Oradea, anchetat de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei pentru furt calificat după ce, în perioada decembrie 2011 - martie acest an, a spart 5 locuinţe din Oradea de unde a plecat cu bunuri în valoare de peste 55.000 lei.

Din cercetările poliţiştilor rezultă că, în intervalul 1-4 decembrie 2011, tânărul ar fi pătruns prin efracţie în boxa unui imobil din Oradea şi a sustras diverse produse alimentare şi cosmetice.

Apoi, în perioada 17-24 februarie, orădeanul a intrat, împreună cu alte două persoane, în locuinţa unei orădence de unde a sustras un televizor, o maşină de spălat, două butelii cu gaz, diverse obiecte de îmbrăcăminte, decoraţiuni de interior şi sticle cu băuturi alcoolice.

Totodată, tânărul este acuzat şi că, pe 3 martie a.c., profitând de aglomeraţia dintr-un magazin orădean, a furat un DVD player, iar pe 8 martie a intrat într-un apartament de a luat un laptop.

Prins de poliţişti, spărgătorul a fost prezentat la Judecătoria Oradea, instanţă care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei continuă cercetările în cauză pentru documetarea întregii activităţi infracţionale a suspectului şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat", se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor.