Un hoţ cu state vechi din judeţul Neamţ, eliberat doar de câteva luni din Penitenciarul Vaslui, a fost prins şi arestat preventiv la Oradea, după ce a comis mai multe furturi în judeţ. Pavel Acozmulesei a spart uşa unui magazin alimentar, o casă, a răvăşit interiorul a două maşini şi a încercat să deschidă încă trei autoturisme. Paguba totală pe care hoţul a provocat-o a fost estimată la circa 7.700 lei.

Bărbatul prins sâmbătă a comis cele mai multe isprăvi din Bihor în noaptea de 26 spre 27 septembrie, acest an, se precizează într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa. 

Într-o singură noapte, între orele 2.30 și 3, hoțul ar fi încercat să deschidă portierele de la trei autoturisme parcate în comuna Sârbi, pentru a sustrage bunuri, fără a reuși. Apoi, în jurul orei 3, a răvăşit interioarele a două maşini care fuseseră lăsate cu ușile închise, dar neasigurate, fără a sustrage ceva. În final, în jurul orei 3.15, a spart uşa unui ABC, iar din interior a furat 6.100 de lei, 10 pachete de țigări, mezeluri și alte bunuri, cauzând un prejudiciu total estimat la 7.500 de lei.

Acelaşi bărbat e acuzat şi de o spargere comisă în Roşiori, unde a sărit gardul unei case nelocuite, apoi a spart uşa bucătăriei de vară de unde a furat diverse bunuri cauzând un prejudiciu de 200 de lei.

El a fost găsit săptămâna trecută, de poliţiştii Secției 3 de Poliție Rurală Biharia, care l-au reţinut, sâmbătă, pentru 24 ore, pentru furt calificat. În aceeaşi zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele lui Pavel Acozmulesei un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate la Secţia 3 de Poliție Rurală Biharia, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Pavel Acozmulesei este hoţ cu state vechi, având condamnări pentru spargeri de locuinţe şi maşini comise în diverse judeţe din ţară încă din 2008.

Ultima condamnare a bărbatului, 3 ani de detenţie, datează din 2022, şi a fost dispusă de Judecătoria Câmpulung. Însă deşi ar fi trebuit să rămână după gratii până anul viitor, el a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Vaslui pe 23 iulie, în acest an, ca să o ia de la capăt...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!