Un tânăr de 19 ani din Holod şi un altul în vârstă de 26 ani din Ştei au fost arestaţi preventiv, luni, după ce, duminică noaptea, polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Tinca și cei ai Secției 2 de Poliție Rurală Beiuș i-au prins în timp ce furau dintr-o casă din Cărăsău.

În autoturismul aparținând unuia dintre cei doi bărbați, aflat în fața imobilului, polițiștii bihoreni au descoperit și ridicat ceasuri, bijuterii din aur și o armă de tip Airsoft, bănuite că sunt furate, bunuri a căror proveniență urmează să fie stabilită în urma cercetărilor.

De altfel, în timpul anchetei care a urmat, efectuate de polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Tinca, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, s-a descoperit că cei doi au comis mai multe furturi pe raza comunelor bihorene Cociuba Mare, Șoimi și Holod.

Hoţii, Ovidiu George Culda şi Remus Covaci, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar luni au fost prezentaţi la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă. 

Magistrații au emis pe numele lor mandate mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, măsură pe care ei o pot contesta la Tribunalul Bihor.