Un bărbat din Oradea a fost arestat preventiv, alţi doi orădeni sunt anchetaţi în arest la domiciliu, iar unul este cercetat în libertate, pentru furt calificat, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și tentativă de furt calificat, după ce au spart două maşini şi au încercat fără succes să deschidă o alta. Hoţii au retras apoi banii din contul uneia dintre victime, cu cardul găsit într-o maşină spartă, paguba totală provocată depăşind 10.000 lei. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, cei patru hoţi prinşi în această săptămână au comis faptele în perioada 17-19 februarie, în acest an.

Concret, în după-amiaza de 17 februarie, hoţii au intrat într-o maşină parcată pe strada Armatei Române, profitând că portierele autoturismului erau închise, dar nu asigurate și ar fi sustras o borsetă cu acte, un card bancar și 1.100 de lei. Cu cardul proprietarului maşinii, apoi, spărgătorii au efectuat 7 retrageri de numerar de la două bancomate din zonă, în valoare totală de 5.000 de lei. 

În seara aceleiaşi zile, banda a "lovit" în centrul oraşului, pe strada Aleea Emanuil Gojdu, unde orădenii au încercat să spargă geamul portierei unui autoturism. N-au reuşit, însă, deoarece el avea un sistem de siguranță, motiv pentru care au fugit. "Geamul respectiv a crăpat în momentul în proprietarul a revenit la autoturism și l-a deblocat", se arată în comunicatul Poliţiei. 

Două zile mai târziu, hoţii au acţionat pe strada Corneliu Coposu, unde au forţat încuietoarea unei maşini, luând din torpedoul autoturismului 2.134 lei. 

Hoţii au fost prinşi în urma cercetărilor făcute de polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule Oradea. Sunt patru orădeni în vârstă de 32, 34, 24 și 33 de ani, anchetaţi acum pentru furt calificat, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv tentativă de furt calificat.

Trei dintre ei au fost reţinuţi luni, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei Bihor iar marţi au fost prezentaţi în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Instanţa a admis solicitarea doar în cazul lui Fodor Rudolf, 32 ani, care era arestat deja pentru implicarea în cazul jafului de la Salonta, iar acum are două mandate de arestare succesive.

Ceilalţi doi, Rezmuves Zoltan, 34 ani, şi Balog Andras, 24 ani, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.