Poliţiştii bihoreni au făcut controale, sâmbătă seară, în tot judeţul, pentru a depista dacă se respectă regulile de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2. Potrivit HG 856/2020, activitatea în baruri, săli de evenimente, cluburi şi discoteci este sistată, iar niciun eveniment privat (nunţi, botezuri, aniversări, mese festive) nu poate fi organizat.

Cu toate acestea, echipele de control au dat peste trei chefuri. Unul l-au depistat în satul bihorean Măgeşti, unde un club era deschis, în ciuda restricţiilor.

"Regele" a ripostat

„În jurul orei 22.30, echipele mixte de control au constatat, într-o societate comercială din localitatea bihoreană Măgești, care funcționa în regim de club, că nu erau respectate prevederile legale cu privire la suspendarea temporară a activității. În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau aproximativ 50 de persoane. Activitatea clubului a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate”, se arată într-un comunicat transmis duminică de Poliţia Bihor.

Aleşdonline.ro scrie că managerul localului, Călin Lele, a ripostat faţă de acţiunea poliţiştilor, arătând că el nu deţine un club, ci o terasă, cu pereţi provizorii, şi astfel nu s-ar supune legii care prevede închiderea cluburilor. Poliţiştii nu s-au lăsat înduplecaţi, însă, şi au dat o amendă de 5.000 de lei localului, care de altfel poartă nume de club: The King Club (Clubul Regelui).

Chefuri similare, amenzi diferite

Echipele de control au mai întrerupt distracţia într-o sală de evenmente din Salonta şi într-un local din Tinca, după ce au descins în timpul desfăşurării unor evenimente private, comunicatul Poliţiei neprecizând ce fel de petreceri erau.

„În ambele cazuri, polițiștii au constatat încălcarea prevederilor legale cu privire la suspendarea temporară a activității. În cele două localuri controlate, polițiștii au identificat și legitimat câte 20 de persoane, care participau la evenimente private, în ciuda interdicțiilor impuse de lege”, se arată în comunicat.

Interesant este că amenzile date în cele două situaţii sunt diferite: sala de evenimente din Salonta a fost amendată cu 500 de lei, iar localul din Tinca cu 3.000 de lei.

Poliţia Bihor a mai transmis că, în total, sâmbătă, echipe mixte de control au verificat 173 de societăţi comerciale, care au fost amendate, în total, cu 70.535 lei.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, controale au avut loc şi în localurile din Oradea, însă aici autorităţile s-au dovedit ceva mai îngăduitoare. De pildă, pe o terasă din Rogerius, deşi clienţii stăteau spate în spate şi ocupau aproape toate mesele, oamenii legii n-au dispus nicio măsură, constatând că lucrurile sunt în regulă.