Un bărbat în vârstă de 38 ani din Aleşd este cercetat pentru furt calificat după ce, în noaptea de 28 septembrie, a spart uşa unui magazin alimentar din oraş şi a furat dintr-un sertar toate încasările în valoare de aproape 18.000 lei.

Hoţul, prins vinerea trecută, a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorii dispunând ulterior cercetarea lui stare de libertate. Cea mai mare parte a prejudiciului a fost recuperată.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, sub semnătura purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, hoţul a intrat "prin efracţie" în magazinul alimentar şi a furat dintr-un sertar 17.338,65 lei.

Hoţul a fost identificat, vineri, de polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale Aleșd. Este un localnic în vârstă de 38 ani, în locuinţa căruia, în timpul percheziţiilor, s-au găsit 11.950 de lei și 100 de euro. "Banii au fost recuperați de polițiști și restituiți administratorului societății", se precizează în comunicatul poliţiştilor. 

Tot vineri, hoţul a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuza de furt calificat, procurorii dispunând ulterior să fie cercetat în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd,