Un tânăr în vârstă de 25 ani din localitatea Gurbediu a fost arestat pentru 30 de zile pentru furt calificat, după ce, la începutul acestei săptămâni, a spart sediul Ocolului Silvic Tinca de unde a furat un telefon mobil. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, furtul a fost reclamat pe 15 septembrie, iar din clădire a dispărut un telefon mobil în valoare de 600 lei. Cercetările în caz au fost pornite de poliţiştii din Tinca, spărgătorul fiind prins în aceeaşi zi. 

Este vorba despre Remus Demian, care a şi fost reţinut, marţi, pentru furt calificat. Miercuri, Demian a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar ulterior şi Judecătoriei Salonta, instanţa dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, măsura a fost justificată prin faptul că Demian este recidivist, având condamnări multiple pentru furturi şi e judecat, deja, tot sub aceeaşi acuză, după ce a spart locuinţa unei bihorence. 

Ancheta în noul caz de furt este desfăşurată de Secția 8 de Poliție Rurală Tinca sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. Telefonul mobil furat nu a fost, încă, recuperat.