Doi orădeni sunt cercetaţi pentru furt calificat după ce au fost prinşi în flagrant în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce furau ţigări dintr-un ABC din Oradea, poliţiştii fiind sesizaţi de spargere de un martor la spargere, care a sunat la 112 şi a transmis în direct toate mişcările hoţilor.

"Cei doi suspecţi, de 36 respectiv 25 ani au fost surprinşi de poliţişti în flagrant mulţumită unui orădean care, observându-i în timp ce tocmai pătrundeau prin efracţie în magazin, a apelat de urgenţă numărul unic 112, a alertat poliţiştii orădeni şi a descris cu minuţiozitate acţiunile în plină desfăşurare ale acestora", a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, datorită prezenţei de spirit a orădeanului, poliţiştii au ajuns în scurt timp la faţa locului iar unul dintre hoţi, tânărul de 25 de ani, a fost prins imediat. "Celălalt suspect a încercat să scape fugind cu o geantă cu ţigări sustrase prin albia Crişului Repede, dar a fost prins de poliţişti în câteva minute, pe celălalt mal", a spus inspectorul principal Alina Dinu.

Prejudiciul cauzat de cei doi hoţi a fost recuperat parţial, deoarece o parte din pachetele de ţigări au fost pierdute de bărbatul de 36 de ani în timp ce traversa Crişul Repede.

"Cei doi suspecţi sunt cercetaţi pentru furt calificat"; a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.