Un adolescent în vârstă de 15 ani din Oradea a fost arestat preventiv, iar un altul de 15 ani din Sânmartin este cercetat în stare de libertate după ce, luna trecută, cei doi au prădat 10 magazine din oraș, din care au furat în special bani, telefoane mobile şi ţigări, valoarea pagubei ridicându-se la peste 110.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cei doi adolescenţi au comis faptele în perioada în perioada 2 – 31 iulie, în acest an. 

„Cei doi ar fi pătruns prin efracție în zece societăți comerciale din Oradea și ar fi sustras bani, telefoane mobile, țigări, bunuri alimentare și nealimentare, provocând astfel un prejudiciu total estimat la 112.000 de lei, recuperat parțial de polițiștii orădeni", se arată în informare. 

De asemenea, din investigaţiile poliţiştilor a reieşit că, în perioada 23 aprilie – 15 iulie, cei doi tineri ar fi pătruns, prin escaladare, în altă societate comercială din Oradea, însă fără a sustrage bunuri, și ar fi încercat să pătrundă, prin forțarea ușilor de acces, în alte două societăți comerciale, tot din Oradea.

Ca atare, pe lângă acuzaţia de furt calificat, cei doi au fost inculpaţi şi pentru tentativă la furt calificat, ambele fiind reţinute în formă calificată. 

Pentru unul dintre făptași, adolescentul de 15 ani din Oradea, procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, măsura fiind dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea. Hotărârea poate fi contestată la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Oradea. Ancheta se desfăşoară sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!