Consiliul Local a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri indicatorii tehnico-economici pentru investiţia privind amenajarea unui parc de odihnă şi agrement pe spaţiul verde situat în perimetrul delimitat de străzile Calea Aradului, Octavian Goga şi Padişului.

În prezent parcul este o zonă cu iarbă şi vegetaţie joasă neîngrijită iar municipalitatea intenţionează să amenajeze aici un loc de joacă pentru copii împrejmuit cu gard de lemn, să construiască o fântână arteziană, alei pentru promenadă şi să monteze bănci pentru odihnă. Parcul urmează să fie dotat cu un pavilion cu masă şi bănci, instalaţie de irigat, toaletă publică, cişmele cu apă potabilă şi coşuri de gunoi.

Scump!

Conform indicatorilor tehnico-economici ai lucrării estimaţi de reprezentanţii Direcţiei Tehnice a Primăriei, investiţia totală se ridică la 1,5 milioane de lei cu TVA inclus, fapt care a ridicat semne de întrebare consilierilor PSD. "Pentru o astfel de lucrare eu aş propune un preţ la jumătate deşi cred că şi 100.000 de euro ar fi mult", a spus consilierul local Pavel Mercea în numele grupului PSD.

La intervenţia consilierului social-democrat, directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, a declarat că valoarea investiţiei a fost evaluată în funcţie preţurile de piaţă. "Am făcut o evaluare a preţurilor pe fiecare tip de lucrare în parte şi nu preţul final nu este ieşit din comun", a spus Ghitea.

În completarea directorului, primarul Ilie Bolojan a afirmat că valoarea lucrării din documentaţia tehnică nu va fi cea finală. "Este doar o estimare. Valoarea care va fi trecută în contract în urma licitaţiei lucrării va da preţul corect al investiţiei", a spus Bolojan.

Indicatorii tehnico-economici ai lucrării din strada Padişului au fost votaţi în final cu majoritate de voturi, consilierii PSD preferând să se abţină de la vot.

Fântână în formă de cetate

Dacă pe marginea amenajării spaţiului verde din strada Padişului au existat discuţii contradictorii, construcţia unei fântâni decorative cu jocuri de apă în turbogiraţia de la intersecţia străzilor Calea Clujului, Piaţa 1 Decembrie, Cele Trei Crişuri şi Calea Mareşal Averescu a fost hotărâtă cu unanimitate de voturi. Valoarea investiţiei a fost estimată la 78.317 lei iar termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la cinci luni.

Conform hotărârii Consiliului Local, bazinul viitoarei fântâni va avea o formă stelară după modelul Cetăţii Oradiei iar adiacent acestuia va fi montat un ceas stradal. Fântâna cu jocuri de apă va fi amplasată adiacent pietonalului care traversează turbogiraţia iar coronamentul bazinului său şi elementele de colţ care imită forma bastioanelor de cetate vor servi ca loc de şedere şi odihnă. Soluţia tehnică găsită de proiectanţi face posibilă renunţarea la clasicele bănci care mobilează spaţiile verzi rolul lor urmând să fie preluat de coronamentul bazinului.

Împrumut pentru CSM

Tot în şedinţa de miercuri consilierii locali au căzut de accord cu privire la acordarea din bugetul local a unui împrumut către Clubul Sportiv Municipal pentru a achita către bugetul de stat contribuţiile sociale neplătite pentru salariile sportivilor.

Datoriile, care la sfârşitul anului 2010 se ridicau la 385.020 lei, s-au adunat în ultimii ani după ce clubul a rămas două ori fără finanţare în mijlocul campionatului ca urmare a retragerii sponsorilor Leonardo şi Frigo Conti. Atunci, conducerea a hotărât că, date fiind rezultatele bune obţinute sportivi aceştia îşi vor primi în continuare salariile integral iar plata impozitelor a fost amânată. CSM urmează să returneze Primăriei suma împrumutată până la 30 septembrie, din veniturile extrabugetare de 1.950.000 lei estimate în baza contractelor pe care le are încheiate.