Doi arboricultori, certificați internațional, și un arhitect peisagist se află săptămâna aceasta la Oradea pentru a instrui angajații Direcției Tehnice din cadrul Primăriei cu privire la modul în care se fac tăierile în coronament, în funcție de specia arborilor, pentru a reduce riscul vătămării acestora.

Potrivit unui comunicat al municipalității, Compartimentul Spații Verzi Urbane Facilități de Agrement și Sport din cadrul Direcției Tehnice organizează în perioada 16 – 20 mai ateliere de arboricultură sub îndrumarea specialistului Alexandru Purcaru, arboricultor certificat de ISA (International Society of Arboriculture).

„Sunt puțini specialiști atestați ISA la nivel național și am ales să vedem modul lor de abordare în ce privește intervențiile de tăieri în coronament, în verde, în funcție de fiecare situație în parte, coroborat cu specia arborelui asupra căruia urmează să se intervină”, a declarat Cristina Stănescu, consilier în cadrul Direcției Tehnice.

După prezentarea teoretică a modului în care trebuie făcute intervențiile în coronament arboriculturii invitați vor susține, în fața reprezentanților municipalității dar și a Agenției pentru Protecția Mediului Oradea și ONG-urilor ecologiste, demonstrații privind intervențiile corecte și sănătoase la arbori în diferite amplasamente din oraș.

„Avem o parte de teorie pentru a ne familiariza cu domeniul, iar la partea de practică aplicăm teoria, care sunt intervențiile asupra fiecărui exemplar în parte și evaluarea riscului. În funcție de problemele pe care le găsim, discutăm despre cum am putea rezolva problemele, să punem arborii în siguranță”, a declarat Alexandru Purcaru.

Potrivit specialistului demonstrațiile practice sunt menite să ofere soluții care să îmbine siguranța traficului auto sau pietonal în zonele verzi cu protecția arborilor pentru a rămâne sănătoși cât mai mult timp.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!