Echipa jucătorului de la CSM CSU Oradea, Bobe Nicolescu a câştigat meciul de vineri seară din cadrul ediţiei din acest an a All Star Game-ului românesc la baschet masculin. Team Bobe a învins Team Kuti cu scorul de 110-103, la BT Arena din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost destul de spectaculos, gustat de publicul spectator, dar şi cu o bună propagandă pentru baschetul masculin românesc.

De menţionat că meciul vedetelor din baschetul românesc a început la ora 19.19, ca un tribut adus istoriei de 100 ai clubului Universitatea Cluj. De asemenea, echipele nu s-au mai numit Nord şi Sud, ca de obicei, ci Albi (Team Bobe) şi Negri (Team Kuti), cu referire la culorile echipamentului, dar mai ales la culorile lui ”U”: alb şi negru.

Evenimentul a inclus şi concursuri cu premii, de aruncări de la trei puncte, de slam-dunk, precum şi un concert Voltaj, iar fanii s-au putut bucura de o zonă special creată pentru ei cu diverse activităţi celor similare din NBA.

Cei mai buni jucători din Liga Naţională, care au fost decişi prin voturile fanilor, dar şi ale antrenorilor, specialiştilor din FRB şi mass-media au fost aplaudaţi la scenă deschisă de mii de iubitori ai baschetului, care au invadat BT Arena din Cluj-Napoca.

După ce şi la pauză conducea cu 67-49, la finalul jocului s-a impus Team Bobe, cum a fost numită selecţionata al cărui căpitan a fost ales Bobe Nicolescu (CSM Oradea), în faţa Team Kuti, căpitanul acesteia fiind Nandor Kuti (U Banca Transilvania Cluj). Antrenorii decişi tot prin vot au fost Cristian Achim şi Mihai Silvăşan, pentru Team Bobe, respectiv Dan Fleşeriu şi Tudor Costescu, pentru Team Kuti.

Bobe Nicolescu a reușit 27 puncte şi 7 recuperări, fiind cel mai productiv reprezentant al CSM CSU Oradea în cadrul All Star Game 2019. El a fost recompensat, de altfel, şi cu titlul de MVP al evenimentului, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, la Sfântu Gheorghe.

Concursul de aruncări de trei puncte a revenit lui Goran Gajovic. Fostul jucător al CSM CSU Oradea l-a învins pe cel care îl înlocuiește în acest sezon la poziția 4, Dragan Zekovic, după o rundă de prelungiri. Întrecerea de slam dunk l-a avut protagonist însă pe Bobe Nicolescu, jucătorul de la CSM CSU Oradea fiind învins în finală de Kevin Hardy. Bobe a fost asistat la două execuții de către Giordan Watson, conducător de joc al CSM-ului.

De menţionat că, până la urmă, Muhamed Pasalic a absentat de pe parchet, deși a fost invitat. Căpitanul CSM CSU Oradea a suferit o accidentare la picior în ultimul sfert al finalei de Cupa României. Cu toate acestea, jucătorul bosniac a evoluat în concursul de aruncări de trei puncte, pe care l-a câștigat în urmă cu un an la Sfântu Gheorghe.

CSM  CSU Oradea a mai fost reprezentat la ediţia 2019 a All Star Game și de Kris Richard, care a participat şi la concursul de slam dunk.