Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea se pregătește să își întâmpine publicul în cadrul săptămânii "Povești din Arcadia", care va avea loc în perioada 20-27 aprilie 2024, aflându-se la a treia ediție.

Programul cuprinde spectacole de teatru, seri de povești în pijamale, expoziții și ateliere de terapie prin artă.

Seri cu povești

În decursul celor șapte zile de festival, actorii Trupei Arcadia vor susține reprezentații ale unora dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul lor: „Muzicanții din Bremen”, care se va juca în 20 aprilie, „Norr în lumea culorilor” - în 21 aprilie (pentru cei mai mici spectatori cu vârste de 0-3 ani), „Vasilache și Mărioara” - în 22 aprilie și „Elefănțelul curios” - în 27 aprilie. 

De asemenea, Trupa Arcadia a invitat publicul să participe la serile de povești în pijama, care vor avea loc în Sala Arcadia. „Îndemnați să-și ia pijamaua, păturica și jucăria de pluș preferată, micii spectatori vor putea petrece și ediția aceasta seri magice de... povești în pijama”, se arată într-un comunicat al Teatrului Regina Maria.

Prima seară de povești va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 18:00, când actorii Armanca Serac și Alexandru Pop vor aduce povești „nemaipomenite” în fața celor mici, iar în 21 aprilie, de la ora 18:00 actorii Adela Lazăr și Florian Silaghi vor lectura interactiv și distractiv „cele mai frumoase povești din lume”.

Terapie prin artă

Evenimentele nu se opresc la spectacolele de teatru, ci se extind și foaierul Sălii Arcadia. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să admire două expoziții de artă: "Natura - Habitat", o serie de lucrări semnate de artista Mădălina Baciu, incluse în programul „Săptămâna Verde”, și „RecyclArt – from Trash to Art", ce prezintă tablouri-instalație realizate din materiale reciclate de către actrița și pictorița Adela Lazăr.

De asemenea, festivalul va găzdui și ateliere de terapie prin artă, intitulate "Inside Out", care își propun să ajute elevii de gimnaziu să exploreze și să înțeleagă stările lor emoționale prin exprimare artistică. Aceste ateliere vor fi conduse de psihologul școlar Ioana Drugaș și vor implica elevi de la Liceele Greco-Catolic "Iuliu Maniu" și "Don Orione" din Oradea.

Cei mici pot să-și aducă la teatru părinții, bunicii și prietenii, iar o parte dintre evenimentele festivalului sunt organizate special pentru grădinițe și școli, în completarea activităților din„Săptămâna verde”.

Biletele pentru spectacolele și serile de povești în pijamale sunt puse în vânzare și pot fi achiziționate atât de la agenția teatrului, cât și online pe Eventim.ro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!