Este iar sezonul culorilor și miresmelor în parcul Palatului Baroc din Oradea. În weekend, precum și luni, sute de orădeni s-au dus să admire magnoliile albe și roz care decorează palatul de secol XVIII, precum și miile de lalele și narcise care fac din grădină un loc de poveste.

Vizitatorii nu au ratat ocazia să fotografieze sau să se fotografieze cu cadourile primăverii. Paleta de culoare este variată, grădinarii Palatului Baroc plantând lalele roșii, portocalii, galbene și albe.

De asemenea, în faţa Bazilicii Romano-Catolice, arbuştii sunt decoraţi de natură cu muguri şi frunze verzi. O parte dintre ei poartă, mai nou, și figurine în formă de ouă, dat fiind că creștinii catolici sărbătoresc Paştile duminică.

Orădenii se pot plimba şi în zona grădinii biblice, amenajată din dorinţa episcopului Böcskei László. În dreptul catedralei, sunt ordonate, pe câteva parcele, grâu, viţă de vie, mei şi orz, care simbolizează pâinea şi vinul, lalele şi crini imperiali, plante aromatice precum salvie, echinaceea şi isop, fructe şi legume prezente în Biblie (smochini, linte şi năut) şi plante monastice ca lemnul Maicii Domnului şi măsline. Nu toate dintre acestea au înflorit încă, grădina fiind gândită astfel încât să fie "vie" pe o perioadă cât mai mare a anului.

Lângă acele parcele pot fi admirate sute de narcise galbene şi albe.

Toate florile din parcul Palatului Baroc sunt îngrijite şi plivite de buruieni de grădinarii Palatului Baroc, în frunte cu Timea Kleszken, o tânără în vârstă de 23 de ani specializată în peisagistică și Karetka Áron, specializat în silvicultură. 

Cei care vor să admire spectacolul primăverii în grădina Palatului Baroc trebuie să ştie că nu au voie să intre cu animalele de companie, cu bicicleta sau trotineta. De asemenea, este interzisă pătrunderea printre straturile cu flori, la fel cum este interzisă ruperea florilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!