Doi hoţi din Roşiori au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă după ce au spart un magazin din Sântimreu, făcând pe "spidermanii".

Cei doi hoţi, unul de 20 de ani, iar celălalt în vârstă 30 de ani, au comis spargerea într-una din zilele din intervalul 15-18 mai, când magazinul din localitatea Sântimreu a fost închis.

Potrivit comunicatului transmis pe marginea cazului de Poliţia Bihor, hoţii au intrat prin escaladarea unui perete în podul imobilului, iar apoi în incinta magazinului. Aici au încărcat în plase tot ce le-a venit la mână - coniac, vodcă, vin, şampanie şi lichior, peste 70 de ciocolate şi cutii cu praline, croissante, napolitane, gumă de mestecat, spumă de barbierit, şampoane, after-shave, parfumuri, pastă de dinţi, şerveţele umede, vopsea de păr, detergent, cremă de mâini, geluri de duş, mezeluri şi cafea - ieşind apoi pe uşa magazinului, pe care au deschis-o din interior. 

Prejudiciul total creat de hoţi se ridică la 6152,6 lei, fiind recuperat parţial căci, înainte să fie prinşi, aceştia au reuşit să consume o parte din pradă.

Joi, în urma unor percheziţii imobiliare, polițiștii din Biharia au ridicat bunurile rămase de la tânărul de 20 ani, cei doi fiind reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, iar vineri urmează să fie prezentaţi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiecare, sub acuzaţia de furt calificat. 

Cei doi hoţi erau deja în atenţia poliţiştilor. Tânărul de 20 ani se afla sub control judiciar din 10 mai, când a comis o spargere, iar partenerul său era condamnat şi beneficiase de o întrerupere a executării pedepsei pe motive de boală.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Biharia sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.