Un tâlhar de 19 ani care a atacat vineri o femeie pe o stradă din Oradea, smulgându-i lănţişorul de aur de la gât, a fost prins de un orădean care a auzit strigătele victimei şi a fugit după agresor.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, incidentul s-a produs în cartierul Ioşia, pe strada Sirenei, şi a fost anunţat la numărul 112 la ora 10.53.

„Polițiștii orădeni au fost sesizați chiar de victimă, o orădeancă de 58 de ani, că în timp ce se deplasa pe strada Sirenei un bărbat necunoscut i-a smuls de la gât un lănțișor din aur, de aproximativ 6 grame, în valoare estimată la 1.000 lei”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea care s-au deplasat la fața locului nu au avut mult de căutat. „La strigătele de ajutor ale victimei, un cetăţean a reacționat prompt, alergând după suspect, pe care l-a reținut la fața locului până la sosirea polițiștilor”, a arătat comisarul Dinu, transmiţând mulţumiri orădeanului de 43 ani pentru atitudinea cetățenească și altruismul de care a dat dovadă.

Autorul tâlhăriei, Sebastian Patrik Covăşdan (foto), are 19 ani, este cunoscut ca şi consumator de etnobotanice.

Tânărul a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea l-au prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a dispus arestarea lui pe o perioadă de 30 de zile.

"Polițiștii Biroului de Investigare a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză", arată Poliţia.