Întâmplare cu final fericit, joi, pentru un bihorean de 48 ani din comuna Biharia care, în timp ce îşi făcea cumpărăturile în centrul comercial Crişul, şi-a pierdut portmoneul în care avea 3300 euro şi aproximativ 700 lei, precum şi carduri bancare şi documente de identitate.

Norocul lui a fost că portmoneul a fost găsit de un tânăr de 19 ani cu spirit civic. Crystian Florian Indrieş, student orădean născut în Polonia, se afla aici, tot la cumpărături. Acesta l-a luat şi a plecat să-l predea imediat la sediul Poliţiei Bihor, unde poliţiştii l-au găsit în scurt timp pe proprietar şi l-au chemat să il returneze.

"E un gest de normalitate", le-a explicat Crystian poliţiştilor, care, însă, au ţinut să-i mulţumească public pentru gestul său, printr-un comunicat de presă transmis, vineri, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului, subcomisarul Alina Dinu

"Poliţia Bihoreană mulţumeşte pe această cale tânărului care a nu a avut nicio ezitare în a restitui de îndată banii găsiţi", arată comunicatul.

De altfel, spune subcomisarul Dinu, şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, a ţinut să îl felicite personal pe Crystian (foto), pentru atitudinea etică şi spiritul civic de care a dat dovadă, derscriindu-l "exemplu de omenie şi moralitate".