Primul derby al judeţului Bihor din noul sezon al Ligii a III-a la fotbal a adus, sâmbătă, victoria celor de la Lotus Băile Felix, care s-au impus la limită, la Sântandrei, pe terenul echipei locale, Crişul.

Meciul, care a contat pentru etapa a II-a a Seriei a 10-a, a reprezentat şi debutul pe teren propriu în eşalonul al treilea pentru echipa gazdă, Crişul Sântandrei, care însă nu a reuşit să obţină primele puncte în Liga a III-a, pentru că cei de la Lotus s-a impus cu scorul de 1-0.

Formaţia din comuna Sânmartin a început mai bine jocul, şi-a creat câteva ocazii bune, după care cei de la Crişul au început să pună şi ei probleme, dar în pauză s-a intrat la egalitate, scor 0-0.

În chiar primul minut al reprizei secunde, Lotus a reuşit să înscrie, prin Vlad Costea, cu un şut bun din interiorul careului, la vinclul porţii gazdelor.

Între timp au apărut şi ocaziile gazdelor, dar cei care au ratat o bună şansă au fost însă tot cei de la Lotus, care au ratat incredibil, prin tânărul de 18 ani, Florin Duma, singur cu portarul.

În finalul jocului, spiritele s-au încins, iar antrenorul echipei Lotus, Cosmin Bodea, a fost eliminat pentru proteste. De asemenea, jucătorul Gheban de la oaspeţi a văzut cartonaşul roşu, în prelungiri.


Crişul Sântandrei – Lotus Băile Felix 0-1 (0-0)

A marcat: Vlad Costea (min. 46)

Crișul: Ed. Nergheș – R. Baciu (min. 86 C. Trip), Cr. Oros, C. Ntchinda, R. Turcan, M. Balogh (min. 73 L. Prundaru), P. Chiș-Toie (min. 64 M. Tchakam), Șt. Funkenhauzer, D. Maghiar (min. 64 L. Hadade), I. Hora şi Gh. Popescu. Antrenor: Gheorghe Ghiț

Lotus: A. Barabaș – S. Cucu, Sg. Oltean, D. Lupșe, M. Arsene, D. Sala (min. 88 Ș. Oșvat), D. Gheban (min 90+4 eliminat), D. Ciurcui, P. Blăgea (min. 85 M. Negru), G. Gitye (min. 69 Fl. Duma) şi V. Costea (min. 69 Al. Pintea). Antrenor: Cosmin Bodea

Au arbitrat: Nechita Marius Chioran (Florești - Cluj) – Robert Mereș și Claudiu Giorgiu (ambii din Cluj-Napoca)


Etapa a II-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

Vineri
Sănătatea Cluj – CSM Olimpia Satu Mare 0-1 
Minaur Baia Mare – Olimpia MCMXXI Satu Mare 3-0 
Sâmbătă
CSM Sighetu Marmaţiei – Minerul Ocna Dej 3-3 
Crişul Sântandrei – Lotus Băile Felix 0-1
Duminică, ora 17
SCM Zalău – Victoria Carei


În clasament, Lotus Băile Felix ocupă locul 6, cu 3 puncte, în timp ce Crişul Sântandrei este pe locul 9, penultimul, fără vreun punct. Conduce CSM Olimpia Satu Mare, cu 6 puncte.

În etapa viitoare, vineri, 8 septembrie, Lotus Băile Felix va evolua pe teren propriu cu Sănătatea Cluj, în timp ce Crişul Sântandrei va juca sâmbătă, 9 septembrie, la Carei, cu Victoria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!