Potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean Oradea, Florian Bodog, computerul tomograf are o vechime de cinci ani şi, iniţial, adică în anul 2005, a costat 800.000 de lire sterline.

"Aparatul are patru spire, fiind al doilea ca performanţă din judeţul Bihor, după cel exeistent la clinica Pozitron Electronics din Oradea, deţinută de o companie cu capital maghiar", a declarat pentru BIHOREANUL managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Florian Bodog a spus că aparatul donat de Spitalul Noblesse din Insula Man, cu care unitatea pe care o conduce are un acord de colaborare, va fi instalat şi verificat în vederea autorizării de către Comisia Naţională de Control a Activităţilor Nucleare în circa o lună şi jumătate.

Spitalul Clinic Judeţean Oradea avea în dotare un computer tomograf vechi din anul 1991, achiziţionat de Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea, însă din cauza vechimii aparatul se defecta frecvent, motiv pentru care Secţia de Radiologie-Imagistică apela cel mai adesea la serviciile unor clinici private din oraş, contracost.

Computerul tomograf este un aparat care realizează pe bază de raze X imagini detaliate ale structurii din interiorul organismului, de la organe interne, până la sânge şi oase.