Primul pas în vederea unificării celor patru spitale preluate de municipalitate de la Ministerul Sănătăţii va fi făcut luna viitoare. Primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Gheorghe Carp s-au întâlnit luni, la Primărie, cu noii manageri şi directori ai spitalelor Clinic Municipal "Gavril Curteanu", de Pneumoftiziologie, de Psihiatrie şi Neurologie, de Obstetrică şi Ginecologie, dar şi ai spitalului Judeţean (aflat în subordinea Consiliului Judeţean).

Cu ocazia întâlnirii, conducerea municipalităţii a informat noii şefi ai spitalelor orădene cu privire la planul de măsuri propuse de Primărie în vederea creşterii calităţii actului medical şi la demersurile ce trebuie făcute pentru buna funcţionare a instituţiilor spitaliceşti. "La întâlnire au fost prezentate şi măsurile care vor fi puse în practică pentru fuziunea dintre Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic Municipal, care ar urma să aibă loc în cursul lunii august", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Următoarea şedinţă de lucru, la care vor participa şi reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, va avea loc tot la Primărie, luni, 12 iulie, şi va avea ca scop stabilirea planului de reorganizare a celor cinci unităţi spitaliceşti şi modul de lucru cu CAS.

Conducerea Primăriei a anunţat săptămâna trecută un plan de măsuri privind reorganizarea celor patru spitale ale municipalităţii, în scopul reducerii cheltuielilor. Printre altele, acestea îşi vor micşora personalul administrativ, vor achiziţiona în comun bunuri şi servicii, pentru a forţa diminuarea preţurilor, şi vor introduce un sistem de coplată, pentru a elimina practica "atenţiilor" percepute de la pacienţi de cadrele medicale.