Medici, asistenți, fiziokinetoterapeuți, kinetoterapeuți și psihologi au luat parte la a XXI-a ediție a Zilelor Medicale Băile Felix, care s-a suprapus la finele săptămânii trecute cu a 35-a aniversare a Spitalului Clinic de Recuperare Medicală din Băile Felix.

Cu tot caracterul festiv al momentului, cu acest prilej specialiștii spitalului și invitați de la alte unități medicale, 200 la număr, au participat la o conferință pe teme de actualitate despre recuperarea medicală, unde au dezbătut noutăți privind reabilitarea în afecțiuni neurologice, cardio-vasculare, ortopedice, posttraumatice, recuperarea în pediatrie, recuperarea post-COVID, metode de tratament și diagnostic în recuperarea medicală, managementul osteoporozei, reabilitarea medicală post-AVC și managementul indicatorilor de performanță în reabilitarea medicală.

Invitații spitalului au putut vizita unitatea medicală, iar managerul acesteia, conf. Univ. dr. Nicoleta Ramona Suciu, a punctat câteva dintre momentele de referință din istoria acesteia, de la începerea construirii clădirii din Băile Felix (1976) la decizia Consiliului Popular al Județului Bihor privind înființarea ca spital specializat (1988), dobândirea statutului de spital clinic (2000), declararea acestuia ca unitate sanitară de interes public național (2002), înființarea policlinicii (2008), acreditarea (2013) și reacreditarea (2020) de către Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor.

Spitalul de Recuperare din Băile Felix este unul dintre cele mai moderne din țară, având personal calificat și dotări pentru recuperare, medicină fizică și balneologie pentru copii și pentru adulți, precum și laborator de analize și de imagistică și ambulator integrat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!