Primarul Ilie Bolojan a anunţat, marţi, că Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu va avea, începând cu data de 1 august, un nou director medical, după ce pediatrul Ladislau Ritli va renunţa la funcţia de conducere.

"Mandatul domnului doctor Ritli (foto stânga) a ajuns la final. Din cauza vârstei, legea nu îi mai permite să ocupe această funcţie, însă va continua să lucreze ca medic în spital. Îi mulţumesc domnului doctor pentru întreaga colaborare şi pentru sprijinul acordat oraşului, atât în perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii, cât şi în calitate de director. Din 1 august, funcţia va fi asigurată de către domnul doctor Florin Maghiar (foto dreapta), de la Spitalul CFR", a declarat Bolojan.

Florin Maghiar a fost directorul medical al Spitalului CFR, de unde şi-a dat demisia, iar noua funcţie o va ocupa interimar, timp de 6 luni, urmând să dea un concurs pe post pentru ocuparea definitivă.

În vârstă de 65 de ani, Ritli Ladislau este unul dintre cei mai reputaţi pediatri din Oradea. A absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie, iar în 1996 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, iar de-a lungul anilor a ocupat, pe lângă cariera de cadru universitar, mai multe funcţii administrative, între care cea de adjunct al Spitalului de Copii, şef al Direcţiei de Sănătate Publică (1997-2009) ministru al Sănătăţii (2009-2012).

În ultima perioadă el a fost director medical al Spitalului Municipal, în paralel fiind cadru didactic la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Deşi nu îndeplinea toate condiţiile pentru a fi păstrat ca titular după pensionare, fostul ministru al Sănătăţii Ritli Ladislau rămâne la catedră la FMF, după ce senatorii Universităţii din Oradea au aprobat o derogare de la regulamentul instituţiei, ţinând cont de sprijinul acordat de Ritli facultăţii orădene cât s-a aflat în fruntea Ministerului Sănătăţii.