La Spitalul Municipal din Oradea a fost pusă în funcţiune încă o parte din aparatura medicală comandată la începutul pandemiei Covid de Fundaţia Comunitară Oradea, în cadrul campaniei #SolidaritateBihorCovid19, din fonduri donate de trei companii din oraş.

După un videolaringoscop pentru intubaţii dificile adus la spital luna trecută, miercuri a fost instalată şi o staţie centrală cu 10 monitoare, pentru urmărirea funcţiilor vitale ale pacienţilor Covid aflaţi la Terapie Intensivă.

"Cele 10 monitoare şi staţia centrală permit monitorizarea funcţiilor vitale pentru zece pacienţi. Echipamentele au fost produse în Coreea de Sud şi au fost achiziţionate cu fonduri în sumă totală de 354.000 lei donate de companiile Celestica – 132.000 lei, Madrugada – 111.000 lei şi Communications Media – 110.000 lei", a declarat pentru BIHOREANUL Claudia Abrudan, de la Fundaţia Comunitară Oradea.

Un alt reprezentant al organizaţiei, Cătălin Popa, a precizat că luna aceasta vor ajunge la Oradea şi trei ventilatoare, tot pentru ATI, iar Fundaţia a comandat şi noi echipamente de protecţie. "Având în vedere că pandemia este în plină evoluţie, am comandat şi mănuşi, botoşei şi viziere, pentru că deja preţurile cresc şi stocurile scad, iar în perioada următoare vor fi din nou greu de găsit, la fel ca în perioada de început a pandemiei", a spus Cătălin Popa.

Secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea are 25 de paturi, din care 10 sunt alocate compartimentului Covid, 8 din acestea fiind în prezent ocupate cu pacienţi. La nevoie, şi celelalte 15 paturi vor fi destinate tot pacienţilor cu SARS-CoV-2, după ce unitatea a fost transformată din nou, din 31 iulie, în spital exclusiv anti-Covid, după ce din 1 iulie fusese redeschisă pentru bolnavii cronici.