Pandemia provocată de Covid-19 a fost îmblânzită în judeţul Bihor. Pentru prima oară după mai bine de trei luni, numărul pacienţilor internaţi în Spitalul Municipal din Oradea, mobilizat la mijlocul lunii martie exclusiv pentru tratarea bolnavilor cu coronavirus, a scăzut, duminică dimineaţă, la mai puţin de 50, astfel încât conducerea unităţii pregăteşte mutarea secţiei de Boli Infecţioase în vechea locaţie din strada Republicii, unde sunt 80 de paturi.

Obiectivul redeschiderii Spitalului Municipal din Oradea a fost fixat de conducerea unităţii la mijlocul lunii, când directorul medical, dr. Ovidiu Burtă, anunţa că acest lucru se va întâmpla de îndată ce numărul pacienţilor Covid va fi redus sub 50.

Potrivit surselor medico-sanitare, în prezent în unitatea spitalicească mai sunt internaţi doar 43 de pacienţi, dintre care 30 cazuri Covid active, după ce în urma testelor PCR efectuate în ultimele 24 de ore nu a mai fost depistat niciun bihorean infectat. Sâmbătă, zi nelucrătoare, în laboratorul unităţii au fost făcute, însă, doar 15 analize, iar în cel al Spitalului Judeţean 71, astfel că totalul testărilor de la începutul crizei a ajuns la 21.346.

Totodată, în cursul zilei precedente, în Spitalul Municipal au mai fost declaraţi vindecaţi încă doi pacienţi, bilanţul cazurilor vindecate ajungând la un total de 619 de la începutul crizei până în prezent. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, rata vindecărilor a ajuns la 93,39% din totalul persoanelor diagnosticate Covid pozitive în judeţ.

Duminică dimineaţă, în centrul de carantină de la Pădurea Neagră erau plasate 7 persoane.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore polițiștii bihoreni au verificat 635 persoane aflate în izolare la domiciliu, fără să constate o încălcare a acestei obligaţii.