Numărul îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a urcat în Bihor la un total de 920, a anunţat vineri Grupul de Comunicare Strategică, ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore în judeţ au fost înregistrate 24 de noi cazuri de infectare.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, în cursul zilei de joi au fost efectuate în laboratoarele din judeţ 534 teste (11 la Spitalul Municipal şi 390 la Judeţean), iar între persoanele nou confirmate cu Covid se numără un angajat al Spitalului Judeţean revenit din concediul de odihnă şi un pacient al secţiei de Chirurgie plastică, precum şi doi pacienţi ai secţiei de Pneumologie de la Municipal.

Cei 24 de bihoreni recent diagnosticaţi sunt din Oradea, Beiuş, Ineu, Salonta şi Husasău de Tinca.

Vineri dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 158 pacienţi confirmaţi cu Covid, în secţiile de Boli Infecţioase de pe strada Republicii şi în cea de Pneumologie din strada Republicii, cu un total de 200 paturi. Pe de altă parte, în secţia ATI Covid din strada Coposu sunt ocupate 9 din cele 10 paturi.

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri înregistrate zilnic, autorităţile locale au discutat vineri dimineaţă retransformarea clădirii din Rogerius a Spitalului Municipal, cu toate cele 450 paturi, în unitate exclusiv anti-Covid, la doar o zi după ce şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, dispusese, tocmai pentru ca Municipalul să rămână deschis pacienţilor cronici, ca Spitalul Militar să devină unitate exclusiv anti-Covid, cu toate cele 164 paturi.

„Ieri (n.r. – joi) s-a dispus ca Spitalul Militar să-şi mute pacienţii şi să devină unitate exclusiv anti-Covid, dar având în vedere numărul mare de persoane găsite zi de zi cu coronavirus nu ar fi rezistat mai mult de două – trei zile până la atingerea capacităţii maxime. De aceea, Spitalul Municipal va redeveni unitate exclusiv anti-Covid, la fel ca la începutul pandemiei”, a declarat BIHOREANULUI directorul medical al acestui spital, dr. Ovidiu Burtă.

Prin urmare, Municipalul va începe să-şi transfere din nou pacienţii la spitale-suport, inclusiv la Spitalul Militar, la Judeţean şi la CFR.