Doctorul Gabriel Bako este noul director medical al Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu, fiind numit în această funcţie în cursul zilei de miercuri, de către managerul spitalului, dr. Ovidiu Laurean Pop, cu avizul primarului Oradiei, Ilie Bolojan, şi al Consiliului de Administraţie al unităţii.

Dr. Gabriel Bako are 49 de ani, a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj. Este medic primar, având două specializări, în medicină internă şi nefrologie, în aceasta din urmă având şi un doctorat. Este conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde conduce disciplina de nefrologie, iar până miercuri a deţinut şi funcţia de şef al secţiei de nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu.

Funcţia de director medical al acestui spital a devenit vacantă vinerea trecută, după ce deţinătorul ei de până atunci, Ritli Ladislau, a fost investit la conducerea Ministerului Sănătăţii.

De altfel, dr. Gabriel Bako va îndeplini această funcţie doar provizoriu, pe durata exercitării funcţiei de ministru de către dr. Ritli Ladislau.