În plin sezon de infecții respiratorii care afectează în mod special copiii, secția de Pediatrie a spitalului privat Pelican a început să funcționeze permanent, cu linie de gardă.

Unitatea a făcut anunțul vineri, în contextul în care paturile celor trei secții de profil ale Spitalului Județean din Oradea sunt ocupate aproape integral, majoritatea pacienților având infecții respiratorii.

„Având în vedere că numărul de cazuri de gripă și viroze respiratorii este în creștere, secția de Pediatrie a spitalului nostru funcționează 24 de ore din 24, iar activitatea medicală este asigurată neîntrerupt, prin linii de gardă”, a transmis printr-un comunicat de presă Spitalul Pelican, reprezentanții acestuia precizând că, prin urmare, în funcție de afecțiune, copiii pot beneficia de tratament fie în regim de spitalizare de zi, fie în spitalizare continuă (cu internare).

„Părinții se pot adresa direct recepției spitalului nostru, nu este nevoie de programare, la orice oră, pentru orice problemă întâmpinată de copii”, mai arată unitatea medicală.

Spitalul Pelican are specialiști, între altele, în Pneumologie pediatrică, în Terapie Intensivă și Dializă Acută pediatrică, în Onco-Hematologie pediatrică și Chirurgie Pediatrică, oferind totodată și investigații de imagistică (RMN/CT) pentru copii, indiferent de vârstă, inclusiv pentru nou-născuți.

Informarea Spitalului Pelican survine la o zi după ce BIHOREANUL a arătat că, pe fondul virozelor respiratorii, secțiile de Pediatrie ale Spitalului Județean din Oradea încep să se aglomereze, fiind ocupată 90% din capacitatea de 125 paturi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!