Desfiinţarea spitalelor de Pneumoftiziologie şi de Neurologie-Psihiatrie din Oradea şi reorganizarea lor ca secţii ale Spitalului Municipal Gavril Curteanu a fost hotărâtă miercuri în şedinţa Guvernului, astfel încât cele două spitale vor înceta să mai aibă personalitate juridică proprie, după cum se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Primăriei Oradea.

Potrivit documentului, "măsura a fost luată pentru eficientizarea cheltuielilor legate de personalul din aparatul funcţional, administrativ şi de deservire".

Biroul de Presă al Primăriei adugă că, prin această măsură, se asigură totodată "premisele pentru introducerea unui management unitar, precum şi posibilitatea utilizării unor platforme comune privind serviciile de laborator, investigaţiile paraclinice, servicii care necesită investiţii mari în vederea acreditării spitalelor". De asemenea, se urmăreşte creşterea calităţii serviciilor medicale oferite populaţiei şi asigurarea accesului asiguraţilor la serviciile medicale.

Desfiinţarea prin Hotărâre de Guvern spitalelor de Pneumoftiziologie şi de Neurologie-Psihiatrie survine în timp ce Primăria desfăşoară concursuri pentru ocuparea posturilor de manager la unităţile sanitare din subordine.

Pentru postul de management al Spitalului de Pneumoftiziologie nu s-a înscris niciun candidat, tocmai pentru că intenţia comasării acestuia în cadrul Spitalului Municipal a fost făcută publică de către primarul Ilie Bolojan încă la începutul toamnei, iar pentru şefia Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie s-a înscris un singur candidat, doctorul Petrişor Cismaş.

"Aşteptăm să se publice Hotărârea de Guvern în Monitorul Oficial, după care vom suspenda organizarea concursului pentru postul de manager la Neurologie şi Psihiatrie, urmând ca atât acest spital, cât şi cel de Pneumftiziologie, să fie încorporat în Spitalul Municipal, care va avea un manager desemnat prin concursul aflat deja în desfăşurare", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Oradiei, Gheorghe Carp, responsabil cu spitalele din partea municipalităţii.