Clubul Sportiv Basti Box Salonta are o reprezentantă la Campionatul Mondial de Box pentru tineret, competiţie care a debutat luni la La Nucia, în provincia Alicante din Spania. Este vorba despre Roxana Hamza, care va lua startul în cadrul categoriei 52 kg.

„Roxana este o sportivă exemplu din toate punctele de vedere. Are deja un bagaj bun de meciuri şi pregătire din punct de vedere tehnico-tactic. Este multiplă campioană naţională şi are participări la Campionatele Europene. De asemenea, este titulară la lotul naţional de box feminin. Avem încredere în ea, în capacitatea ei de a rezolva ferm şi fulgerător situaţiile din ring, iar ca întotdeauna ea are toată susţinerea şi dragostea noastră. Îi dorim mult succes la Campionatul Mondial de Box pentru categoria de vârstă de tineret", a declarat pentru BIHOREANUL, antrenorul ei de la club, Sebastian Silaghi.

Conform tehnicianului, Roxana Hamza va debuta pe data de 16 noiembrie în întrecerile categoriei 52 kg.

În vârstă de 18 ani, sportiva salontană şi-a adjudecat în această toamnă, în luna septembrie, titlul de campioană naţională la categoria 50 kg tineret. De asemenea, ea are şi două participări la Campionatele Europene, de juniori în 2021, în Muntenegru, şi de tineret în 2022, în Bulgaria.

Lotul naţional de box feminin a României, care s-a pregătit înainte de aceste întreceri la Complexul Sportiv Naţional "Lia Manoliu" din Bucureşti, le cuprinde pe: Mihaela Bădescu (la categoria 48 kg), Roxana Stela Hamza (52 kg), Ana Maria Romanţov (54 kg), Nicoleta Banciu (57 kg), Alina Creţu (63 kg), Nicoleta Andra Sebe (66 kg), Maria Cimpoeru (75 kg) şi Livia Maria Botica (+81 kg). 

Sportivele sunt însoţite în Spania de antrenorii Constantin Gălbenuşe şi Luminiţa Turcin.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!