Prezentă alături de alte şapte spadasine de la lotul naţional al României, la Grand Prix-ul de la Budapesta, programat în perioada 7-8 martie, sportiva orădeană Bianca Benea a ajuns şi ea în izolare la domiciliu, după ce, la întoarcerea în ţară, Federaţia Internaţională de Scrimă a notificat toate forurile naţionale care au avut reprezentanţi la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta că mai mulţi scrimeri sud coreeni şi chinezi care au concurat în Ungaria au fost testaţi pozitiv la virusul COVID – 19.

Drept urmare, Federaţia Română de Scrimă i-a înştiinţat pe toţi membrii delegaţiei române din capitala Ungariei să ia legătura cu direcţiile de sănătate publice din oraşele lor şi să urmeze recomandările acestora.

"După cum s-a auzit şi la ştiri, in perioada 6-8 martie am participat la o competiţie în Ungaria, la Budapesta, aceasta nefiind nici măcar zona galbenă. La întoarcerea în ţară, am fost anuntaţi de către antrenori că antrenamentele se suspendă pe o perioadă nederminată. Auzind acestea, am hotărât împreună cu prietenul meu să plecăm la Târgu Jiu, acasă la el, unde am încercat să stam cât mai izolaţi. Sunt două săptămâni de la întoarcere, sunt bine, atât eu, cât şi toată echipa participantă, nu prezentăm niciun simptom. Stăm doar în casă şi încercăm să fim calmi şi optimişti. Într-adevăr, este greu, dar ne-am adaptat. Îmi doresc ca această perioadă critică să treacă repede, pentru a putea să ne reluăm activitatea şi să revenim la vieţile normale", a declarat Bianca Benea, pentru BIHOREANUL

Pentru că înştiinţarea de la Federaţia Internaţională de Scrimă a venit abia pe data de 20 martie, iar sportivii au anunţat atunci DSP-ul, perioada de izolare a acestora trebuie să fie până pe data de 5 aprilie. Orădeanca spune însă că nu va ieşi din casă până când nu va trece perioada critică a situaţiei dată de COVID-19.

Chiar şi în izolare, Bianca Benea nu a renunţat la pregătirea fizică, ea antrenându-se în fiecare zi, atât cât este posibil.

Spadasina orădeană are şi un mesaj pentru bihoreni: "Este spre binele nostru să ascultăm sfaturile autorităţilor şi să ne protejam, stând izolaţi la domiciliu. Să ne revedem cu bine!", a transmis Bianca.

La Grand Prix-ul de spadă din capitala Ungariei, Bianca Benea a participat cu lotul naţional, alături de colegele sale Ana Maria Popescu, Alexandra Predescu, Greta Vereş, Amalia Tătăran, Adela Danciu, Claudia Năboiu şi Raluca Sbârcia.

Orădeanca a câştigat patru din cele şase asalturi în grupă şi a pierdut apoi în primul tur eliminariu, în faţa campioanei olimpice din 2016, Szász-Kovács Emese, scor 11-15.

La rândul ei, Federaţia Română de Scrimă a avut o informare, prin intermediul paginii de Facebook, unde dă asigurări că toate sportivele prezente la competiţia din Ungaria sunt bine. "Fetele din lotul olimpic feminin de spadă îşi liniştesc familia, apropiaţii si susţinătorii. După ce mai mulţi sportivi asiatici, chinezi şi sud coreeni, au fost depistaţi pozitivi după Cupa Mondială de la Budapesta, unde au fost şi 8 spadasine tricolore, acestea şi antrenorii lor, sunt bine, stau acasă şi sunt responsabili!", au transmis reprezentanţii FR Scrimă.

De menţionat că, în total, la Budapesta au fost prezenţi 18 sportivi români: 8 spadasine şi 10 spadasini. Alături de ei au făcut deplasarea şi 6 tehnicieni. Tuturor acestora le-a fost transmisă recomandarea Federaţiei Internaţionale de Scrimă care le-a indicat tuturor celor care au participat la Cupa Mondială să intre de urgenţă în autoizolare la domiciliu, să se testeze împotriva virusului COVID -19, să acorde atenţie simptomelor în familiile lor, prietenilor şi persoanelor din anturaj, în special a celor în vârstă care au şi alte probleme de sănătate.